INFO VOOR OUDERS

 

Elk jaar aan het begin van het scoutsjaar, betalen jullie ons een bedrag om je zoon of dochter aan te sluiten bij onze vereniging. Graag willen we jullie hier vertellen waar dat geld precies toe dient en welke mogelijkheden er voor jullie bestaan om het lid- en kampgeld gedeeltelijk terugbetaald te krijgen. Want er bestaan heel wat voordelen voor ouders van kinderen in een jeugdbeweging die ons zeker de moeite waard lijken om aan jullie voor te stellen! Scroll dus zeker naar onder en vind enkele aanlokkelijke financiële goed-om-weetjes.

Lidgeld en verzekering

Wanneer je je inschrijft bij de Sint-Leonardusscouts van Zoutleeuw, word je automatisch lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Je betaalt het lidgeld dat werd vastgelegd door het Nationale Verbond. Hierdoor ben je verzekerd op alle toegelaten scoutsactiviteiten en op de weg van en naar het lokaal. Ook het binnen- en buitenlands kamp worden hierbij meegerekend. Zo ben je als scout verzekerd wat betreft medische kosten, invaliditeit, arbeidsongeschiktheid, schade aan derden en rechtsbijstand. Om alle details te weten te komen, kan je terecht op de nationale website.

Wanneer je zoon of dochter zich ondanks al onze goede zorgen en voorbereiding toch bezeert tijdens een scoutsactiviteit, kom je via deze link terecht bij de aangifteformulieren. Je kan bij de takleiding terecht voor hulp bij het invullen en voor de stempel van onze vereniging.

Terugbetaling lid- of kampgeld door de Christelijke Mutualiteit

Ook de Christelijke mutualiteit draagt hun steentje bij in de scoutscarrière van jouw zoon of dochter. Hoe ze dat precies doen, verschilt tussen de verschillende instellingen.

Leden van de Christelijke Mutualiteit die recht hebben op kinderbijslag krijgen 20 euro terugbetaald voor het kamp- en weekendgeld van het huidige scoutsjaar. Meer info kan je hier vinden.

Fiscale aftrekbaarheid

Voor ouders van leden onder de 12 jaar is er nog een extraatje! De kampkosten en kosten van weekendjes en uitstappen, is voor hen fiscaal aftrekbaar. Het maximum dat per dag kan teruggekregen worden, bedraagt 11,20 euro. In principe komen alle activiteiten waarvoor "apart" wordt betaald in aanmerking. Lidgelden horen daar niet bij.

Wij hopen dat u goed gebruik kan maken van deze mogelijkheden en aanbodjes. Wanneer u nog vragen hebt of meer uitleg wenst, mag u steeds de groepsleiding contacteren!